Welkom bij De Haan Bouwadvies

 
Opleverkeuringen


Het laten (ver)bouwen van een woning is een spannend proces. De opleveringskeuring is hierbij een belangrijke, laatste stap naar het betrekken van uw droomhuis. Belangrijk, aangezien dit het laatste moment is waarop u eventuele tekortkomingen en gebreken op formele wijze kunt laten vastleggen door een deskundige.

Zaken die tijdens de oplevering niet zijn genoteerd, zullen door de aannemer achteraf niet zonder meer worden geaccepteerd. Dit kan vervelende situaties opleveren, waar u extra tijd en geld in zult moeten steken. En dit besteedt u toch liever aan uw nieuwe woning!

Tijdens de keuring zal de inspecteur, samen met de aannemer, controleren of de kwaliteit van de woning voldoet aan de hiervoor gestelde eisen (bouwbesluit) en afspraken. Gebreken en andere tekortkomingen worden genoteerd in een opleveringsrapport. Zwart op wit, zodat later gemakkelijk gecontroleerd kan worden of deze punten ook daadwerkelijk hersteld worden.

Het is mogelijk om, in overleg met uw aannemer, een vooropleverings- én een eind opleveringskeuring nieuwbouw te laten uitvoeren. Op deze manier heeft u de kans om een aantal zaken in een eerder stadium reeds aan te kaarten bij de aannemer.


Dit wordt gedaan in samenwerking met Woningkeur.
Copyright by MCH Media